Balasc, Font de

Zona: Torrent de Peramola

Coordenades UTM(ETRS89 Fus 31N) X: 357990 Y:4656830  Alt: 481 m

Localització: Marge dret del torrent de Peramola, a tocar del camí que va a Nuncarga.

Se surt de Peramola pel camí del cementiri vell. En arribar a la carretera del pont de Peramola a Politg s’ha de continuar la pista que s’inicia a l’altre costat. Per la dreta es va paral·lel a la carretera per després girar a l’esquerra i passar pel costat d’uns camps, entre el Tossal del Quadres i el torrent. S’ha de seguir el segon desviament a la dreta, que baixa al fons de la riera. Just passada aquesta, a la dreta hi ha la font de Balasc.

En un paratge mitjanament arranjat  un doll d’aigua cau sobre l’inici d’una canalera que l’aboca a una bassa que també feia de safareig.

Notes:  És una font coneguda d’antic i de visita habitual per als habitants de la zona, tant de Nuncarga com de Peramola. Ara es troba una mica descuidada. Especialment hi ha crescut molt la vegetació. Hi havia hagut una taula de pedra, ara desapareguda. En aquesta font antigament s’hi feien moltes berenades. Els veïns de Nuncarga hi anaven a buscar l’aigua. Sota la font hi ha una bassa, actualment quasi coberta de terra i vegetació, on es rentava la roba. Al 1957, l’aigua corrent va arribar a Nuncarga provinent de les fonts del Marianet i de la Teula.

Mapa de situació:

Mapa: Institut Cartogràfic de Catalunya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


A %d bloguers els agrada això: